Zwanenburg ziet DCG titel pakken

Tom van der Wilt
Zwanenburg

Zwanenburg heeft op eigen veld de titel aan DCG moeten laten in de derde klasse. De Amsterdammers stelden met een 4-1 zege het kampioenschap vier wedstrijden voor het einde al veilig.

Was de wedstrijd tussen de nummers een en twee van de ranglijst op papier al niet eens meer een echte topper, ook in werkelijkheid was er maar een ploeg die voetbalde. De thuisploeg beperkte zich vooral tot tegenhouden in de eerste helft. Dat lukte vrij aardig, tot vlak rust toen Ruben Karelse een foutje maakte dat gelijk werd afgestraft door DCG-spits Gary Bouwmeester.

Het dapper strijdende Zwanenburg beet na rust iets meer van zich af. Kansen leverde het net zoals in de eerste helft niet op. Weer Bouwmeester besliste het duel door een rebound achter doelman Remco van Schagen te schieten. De gastheren kwamen nog even terug in de wedstrijd toen Ruben Karelse uit een corner zomaar de aansluitingstreffer mocht maken. In blessuretijd stelden de Amsterdammers met twee treffers het kampioenschap definitief veilig.

Morgen is een uitgebreid verslag van de wedstrijd te lezen in het Haarlems Dagblad.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen