Verzet tegen 'Buchenwaldhek' neemt toe

Gerard Kuijper wil pas weer als Zandvoortse dorpsomroeper optreden, als de bouw van het Buchenwaldhek definitief van de baan is. Foto Dick ter Heijden

Leontien van Engelen
zandvoort/bentveld

Het verzet tegen het 'Buchenwaldhek' op landgoed Groot Bentveld in Bentveld neemt nog steeds toe. Inwoners van Zandvoort, onder wie dorpsomroeper Gerard Kuijper, willen proberen het hek met een handtekeningenactie tegen te houden. De gemeente Zandvoort zal de bouw van het hek dat herinnert aan het voormalige concentratiekamp Buchenwald niet op eigen initiatief blokkeren. Dorpsomroeper Kuijper is daar zó verontwaardigd over, dat hij zijn functie tijdelijk heeft neergelegd.

Pas als de bouw van het Buchenwaldhek op landgoed Groot Bentveld aan de Taxuslaan definitief van de baan is, wil Kuijper weer optreden als dorpsomroeper. ,,Hier in Zandvoort is al geopperd om Bentveld maar Buchenveld te gaan noemen.''

B en W van Zandvoort vinden het hek niet aanstootgevend, hebben zij laten weten. Alleen een bel met inscriptie 'Jedem das Seine' mag er niet komen.

Het Zandvoortse VVD-gemeenteraadslid Jerry Kramer wil B en W in de eerstvolgende raadsvergadering aan de tand voelen over de kwestie. Hij noemt het hekwerk 'kwetsend'.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.