Nieuw fietsevenement in Expo: Nationale Testdagen

1 / 2
Peter Lodewijks

De beurs FietsVak opent in het voorjaar van 2015 haar deuren naar de consument onder de naam Nationale (E-)Bike Testdagen. Hiermee komt de eerdere samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs te vervallen.

Amsterdam RAI speelt met dit nieuwe fietsevenement in op de behoefte van de fietsbranche naar direct contact met de consument en de sterk toenemende vraag naar e-bikes. De beurs vindt vroeg in het fietsseizoen plaats, van zaterdag 28 februari t/m maandag 2 maart in Expo Haarlemmermeer (onderdeel van Libéma). Voor de eerste twee beursdagen in het weekend, die gericht zijn op de consument, is gekozen voor een samenwerking met ANWB Media. De laatste dag van de beurs, maandag 2 maart, is voor de FietsVakbeurs.

De consument kan tijdens het evenement rekenen op productpresentaties van een groot aantal fietsmerken, zowel met e-bikes, speed pedelecs als hybride- en stadsfietsen. Daarnaast kan men zien wat de nieuwste trends zijn op gebied van mode, accessoires en technische ontwikkelingen. Vanwege de enorme behoefte aan informatie over elektrische fietsen en de snelle ontwikkelingen op dit gebied, geeft ANWB Media 15 december een e-bike special uit en worden er tijdens de Testdagen informatieve sessies en workshops gehouden.

De sfeervolle nieuwe locatie, Expo Haarlemmermeer, is goed bereikbaar en beschikt over een mooi buitenterrein waar een groot testparcours wordt aangelegd. De bezoeker heeft hierdoor zowel binnen als buiten de mogelijkheid om allerlei soorten fietsen uitgebreid te testen. Op de beursvloer is tevens een groot aanbod van fietsonderdelen en -accessoires te vinden en zijn de winnaars van de Fiets van het Jaar, E-Bike van het Jaar en de Fiets Innovatie Awards te zien.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.