De ’Anabel’ klinkt bij brug in Beinsdorp

De Hillegommerbrug.© Foto Wessel Mekking

Wessel Mekking
Beinsdorp

De Hillegommerbrug heeft sinds kort een nieuwe bel. Het gaat om een ’Automatisch Niveau Aanpassende-bel’, afgekort Anabel.

Omwonenden van de brug tussen Beinsdorp en Hillegom klaagden over de frequentie en het volume van de oude bel, die dit jaar werd geplaatst. Maar het geluid ervan viel binnen de normen, aldus een gemeentewoordvoerster. Onderzocht wordt nog of deze bel zachter kan. Vooruitlopend op de uitkomsten van dat onderzoek is onlangs de Anabel geïnstalleerd. Deze meet het omgevingsgeluid en past daarop z’n volume aan. Dus als het in de omgeving stil is, klinkt de bel minder luid. Het gaat om een proef, aldus de zegsvrouw. Spoorbeheerder ProRail gebruikt de Anabel al bij sommige spoorwegovergangen.

Inloopavond

In dorpshuis Het Eiland wordt dinsdag tussen 19 en 21 uur een inloopavond gehouden over de Hillegommerbrug. Het gaat onder meer over de maatregelen die worden voorgesteld om veiligheid van het langzame verkeer te verbeteren, de doorstroming van het openbaar vervoer te bevorderen en de hoeveelheid doorgaand verkeer te verminderen.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.