Voor de tweede keer het huis uit

Goed Wonen
Duiveland Schalkwijk

Aanvankelijk vonden voetballiefhebbers Moniek en Pieter Bosman de knaloranje aluminium voorgevel van hun nieuwe woonhuis aan Duiveland in Schalkwijk (Molenwijk) wel stoer staan. Het rampzalig verlopen EK voor het elftal van bondscoach Van Marwijk heeft ervoor gezorgd dat er zo snel mogelijk een nieuwe laag verf wordt aangebracht. ,,Wij denken aan donkerblauw’’, zegt Moniek. Pieter kijkt zijn lief aan en begrijpt dat de nieuwe kleur reeds is bepaald.

Hoewel het stel op 30 juli de sleutel krijgt van hun nieuwe onderkomen, zullen de twee er pas eind september daadwerkelijk in trekken. Want er moet nog het nodige worden gedaan. Een nieuwe keuken wacht om te worden geplaatst; de kamerindeling wordt veranderd. Doordat zij hun vorige adres ietsje verderop al hebben verlaten, logeren de twee bij de ouders van Moniek. Natuurlijk zag de moeder van Moniek haar dochter graag weer eventjes terugkeren op het oude nest. En natuurlijk is het voor pa en ma weer even wennen als dochterlief opnieuw uitvliegt. Voor de tweede keer in nog geen vier jaar tijd.

,,We hebben voor dit huis gekozen met het oog op de toekomst’’, zegt Pieter terwijl hij zijn wederhelft aankijkt met een veelbetekenende blik. Zij kijkt veelbetekenend terug. Het is duidelijk dat het geen vijf jaar zal gaan duren voordat de twee met z’n drieën zijn. Beiden zijn werkzaam in het onderwijs, dus het omgaan met kinderen zit hen in het bloed. Naast de 125 vierkante meters woonruimte die op hen wachten, krijgen Moniek en Pieter de beschikking over een voor- én een achtertuin. Je kunt het kinderspeelgoed er al bijna in zien liggen.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.