Inbrekers opgepakt door anti-diefstal-app

Archieffoto

Susanne Moerkerk
Haarlem

Twee jongens zijn maandag opgepakt omdat de tablet die zij bij zich hadden enkele uren eerder gestolen was uit een woning aan de van Dortstraat in Haarlem.

Drie verdachten werden tijdens de inbraak door de bewoonster betrapt. Op hun weg naar buiten wisten zijl een Ipad en enkele andere apparaten mee te nemen uit de woning. De jongens gingen er vandoor op een vouwfiets en een ov-fiets, waarna de politie met meerdere eenheden en een speurhond op zoek ging, ook burgernet werd ingezet.

Uiteindelijk liepen twee verdachten, een 21-jarige verdachte uit Cruquius en een 17-jarige jongen uit Haarlem tegen de lamp door de app die de eigenaresse van de tablet op haar gadget had geinstalleerd. De anti-diefstal-app gaf de locatie van het apparaat aan. Toen de politie op deze locatie bij de Kruisweg ging kijken troffen ze daar de twee jongens aan die voldeden aan het signalement en in het bezit waren van de Ipad. Ook vond de politie andere apparaten terug die uit de woning aan de van Dortstraat waren meegenomen.

De jongens zijn aangehouden en de politie onderzoekt de inbraak, naar de derde verdachte wordt nog uitgekeken.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.