Zwemmer Marc Evers prolongeert Europese titel

Marcel Tabbers
Funchal

Marc Evers heeft zijn Europese titel op de 100 meter rugslag geprolongeerd. De paralympisch kampioen uit 2012 op deze zwemdiscipline deed dat tijdens het titeltoernooi op Madeira in Funchal. Op de 100 meter schoolslag stond de 22-jarige Hillegommer net naast het podium. Lisa den Braber liet het EK aan zich voorbij gaan.

Voor Evers is het EK de laatste serieuze test richting de Paralympische Spelen in Rio. Dat de 100 meter rugslag – tijd 1.00,70 minuut - gewonnen werd, was geen ’zekerheidje’. De huidige Paralympisch kampioen miste zijn naaste Russische concurrent Viacheslav Emeliantsev.

„Het was ook een rechtstreekse finale. Dat vind ik maar niks. Ik wil graag in een toernooi groeien om tot betere prestaties te komen. Daarom was ik vooraf best wel gespannen”, aldus Evers die de Russen Mikail Kuliabin (1.02,19) en Andrei Shabalin (1.03,17) naast zich op het erepodium zag staan.

Op de 100 meter schoolslag liet Evers met 1.09,06 minuut een vierde tijd noteren. De Brit Scott Quin won in 1.07,29 minuut. Evers tot slot: „Het ging voor beide afstanden al weer wat beter dan een maand geleden bij de Swim Cup in Eindhoven. Met mijn coach Mark Faber ben ik bezig om mijn techniek op de schoolslag te verbeteren. Daarom kwam er ook geen toptijd uit. De focus ligt echt op Rio wat dat betreft.”

Lisa den Braber koos voor een drieweeks trainingskamp in Hongarije in plaats van het Europees kampioenschap. Voor de 23-jarige Hoofddorpse is Rio het hoofddoel. „Dit paste niet in mijn voorbereiding, vandaar de keuze om niet te gaan.”

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen