Fioretticollege mikt op winkel in centrum Hillegom

Veel belangstelling bij het tweede kerstontbijt voor ondernemers op het Fiorettiecollege.© foto frans van der riet

Sjaak Smakman
Hillegom

Het Fioretticollege heeft het oog laten vallen op het Hillegomse centrum om te laten zien wat de school en de leerlingen in huis hebben. Dat is namelijk veel meer dan veel ondernemers weten, zei directeur Marc van Buuren donderdag bij het tweede kerstontbijt voor ondernemers.

In Hillegom is het vmbo van het Fioretti gevestigd en jongeren kunnen er de eerste jaren havo volgen. Voor de overige jaren moeten ze naar de school aan de Sportlaan in Lisse.

Om de banden tussen school en bedrijfsleven te versterken organiseerde Meerbusiness Duin- en Bollenstreek vorig jaar voor de eerste keer een ontbijt, donderdag was de tweede editie. Gezien het succes is voor de derde editie al 13 december volgend jaar vastgelegd.

De school wilde niet alleen aan de vele tientallen donderdag aanwezige ondernemers laten zien wat ze hen te bieden heeft, maar wil dat permanent gaan doen in een leegstaand pand in het centrum.

Stageplaatsen

,,We hebben hier zoveel technische afdelingen waar zoveel meer te halen is voor ondernemers dan ze weten, dat we dat letterlijk in de etalage willen zetten’’, aldus Van Buuren.

Afdelingsleider Dennis Kortekaas wil op de ’multimediahotspot’ een dag per week bemensen met leerlingen die onder meer promotiemateriaal kunnen maken, productfotografie aanbieden en concepten kunnen maken voor bijvoorbeeld apps.

Door zich veel nadrukkelijker te presenteren hoopt de school ook de nodige stageplaatsen voor de leerlingen bij bedrijven te realiseren.

Volgens centrummanager Klaas Slootweg is hij al in overleg met vastgoedeigenaar Loek van Braam die veel panden in het centrum van het dorp bezit ,,Ik denk dat het wel gaat lukken’’, zei Slootweg donderdag.

Mini-onderneming

Daarbij geldt dan waarschijnlijk wel de voorwaarde dat de ruimte alleen beschikbaar zolang er nog geen echte huurder is gevonden.

Leerlingen van de richting economie en ondernemen presenteerden net als vorig een aantal door hen opgerichte mini-ondernemingen. Het startkapitaal moesten ze ophalen bij familie en vrienden en alle onderneminkjes verkopen hun spullen ook echt.

Phoogle, dat screenprotectors voor iPhones met privacyglas verkoopt, mocht zich presenteren. Claire Overdevest en Cas Groen, die met drie medeleerlingen het winkeltje bestieren, deden ook op het kerstontbijt meteen goede zaken.

Op 23 februari geven alle winkeltjes in de raadszaal een korte presentatie. Tijdens het ondernemersgala op 8 maart wordt dan niet alleen de Beste Jonge Ondernemersprijs van de Bollenstreek uitgereikt, maar wordt ook bekend wie de nieuwe Meerbusiness Student Award wint.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.