'Verwondering' als thema poëziewedstrijd

'Verwondering' als thema poëziewedstrijd

'Verwondering' als thema poëziewedstrijd

Leontien van Engelen
haarlem

Nederland Schrijft, de website voor nieuw schrijftalent, organiseert een poëziewedstrijd voor dichters in de regio Zuid-Kennemerland.

Tot 2 december kan iedereen zich aanmelden op www.nederland-schrijft.nl en vijf eigen gedichten aanleveren. Twintig dichters worden genomineerd. Zij dragen op 30 januari, de landelijke Gedichtendag, hun werk voor in de bibliotheek Haarlem Centrum aan de Gasthuisstraat 32 in Haarlem.De Bibliotheek Zuid-Kennemerland laat een bundel uitgeven waarin van deze twintig dichters twee werken worden opgenomen. Het thema van Gedichtendag 2014 is ‘Verwondering’. Alles begint met verwondering: de eerste woordjes, de grote liefde, de ontdekking van het nog ongekende. Dichter Kees Schippers heeft ooit gezegd: ’Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is.’ Wie zich openstelt en onbevangen naar de wereld kijkt, verbaast zich: er is veel wonderlijks te zien, er is veel verrassends te beleven. Daarover gaat poëzie.

Een vakjury, bestaande uit de Haarlemse stadsdichter Nuel Gieles, Anne Sollie (taaldeskundige) en Ada Mol (voormalig Stadsdichter van Zandvoort), beoordeelt de gedichten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.