Verslaafde na celstraf meteen naar kliniek

Wessel Mekking
Haarlem/Badhoevedorp

De 37-jarige man die in Badhoevedorp probeerde in te breken bij een woning en een espressomachine stal bij een fysiotherapeut, is dinsdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 180 dagen, waarvan 143 onvoorwaardelijk.

De officier van justitie had een hogere voorwaardelijke straf geëist, maar kwam uit op hetzelfde aantal dagen dat de man nog in de cel door moet brengen. Door de straf, waar het voorarrest van wordt afgetrokken, kan Michael G. op 15 februari meteen door naar een afkickkliniek.

Hij wil ook graag worden opgenomen, zei hij meerdere keren. Zijn advocaat hoopte dat hij nog een paar dagen in vrijheid door kon brengen, maar Michael blijft in de cel tot hij medio februari in de kliniek terecht kan.

Na een vechtscheiding kampt de man met torenhoge schulden en een verslaving. Volgens de reclassering probeert hij problemen op te lossen door drugs te gebruiken, maar daar worden de problemen alleen maar groter van. Hulpverleners adviseerden de man op te laten nemen in een kliniek, waar alle betrokkenen het mee eens zijn.

Op 7 augustus probeerde Michael op klaarlichte dag in te breken bij een woning aan de Meidoornweg. Tijdens zijn vlucht ging hij een praktijk voor fysiotherapie binnen, waar hij onder meer een espressomachine stal.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.