Haarlemmer Mark Woerde heeft VN-vredesmedaille: ’Creativiteit gebruiken voor betere wereld’

© Gerry Hurkemans

SEOUL

,,Reclamemensen kunnen zoveel meer dan spullen verkopen." Die oproep deed de Nederlandse reclameman Mark Woerde donderdag in het parlement van Zuid-Korea in Seoul. Hij kreeg daar uit handen van de vroegere secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon een vredesmedaille van de Verenigde Naties uitgereikt.

Het was al eerden bekend gemaakt dat hij de medaille zou krijgen. Woerde kreeg de zogeheten Global Business & Interfaith Peace Medal voor zijn initiatief om vriendschap tussen andersgelovigen te bevorderen.

De Haarlemmer kreeg 22 leiders van verschillende religies zo ver om die oproep tot vriendschap in een videoboodschap te ondersteunen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het duurde 2,5 jaar voordat Woerde en zijn reclamebureau Havas Lemz ruim twintig religieuze leiders voor de camera kreeg. Onder hen paus Franciscus, grootmoefti van Egypte Shawki Allam, opperrabbijn Jonathan Sacks, de ayatollah Sayyid Fadhel al-Milani, de Dalai Lama en het hoofd van de oosters-orthodoxe kerk, Bartholomeus I.

Bij de uitreiking sprak Woerde kort het Zuid-Koreaanse parlement toe: ’Laten we onze creativiteit en talent gebruiken om een betere wereld te scheppen voor onze kinderen en toekomstige generaties.’

Lees ook: Vredesmedaille VN voor Haarlemse reclameman [video]

Lees ook: Gelauwerde reclameman Mark Woerde: dit smaakt naar meer

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.