Frans Hals Museum en Teylers Museum werken nauw samen

Frans Hals Museum en Teylers Museum werken nauw samen
© Bibi Veth
Haarlem

Museumdirecteuren Ann Demeester van het Frans Hals Museum en Marjan Scharloo van Teylers Museum hebben maandagmiddag hun handtekening gezet onder een samenwerkingsconvenant.

In het najaar komen beide musea afzonderlijk met een tentoonstelling waar veel van verwacht wordt. Het Frans Hals Musuem presenteert vanaf 13 oktober Frans Hals en de Modernen. Teylers Museum hoopt vanaf 5 oktober een recordaantal bezoekers te trekken met de expositie over Leonardo da Vinci. Beide musea gaan in verband met deze twee grote tentoonstellingen intensiever samenwerken.

Er komt een gezamenlijke website voor online tickets en een combikaartje waardoor het makkelijk en voordelig wordt om beide tentoonstellingen te bezoeken. „Nooit eerder waren er tegelijkertijd zoveel topstukken uit de kunst in Haarlem te zien. Een prachtige gelegenheid om onze altijd al goede samenwerking extra te onderstrepen”, aldus Marjan Scharloo. Ann Demeester vult aan: „Met deze twee toptentoonstellingen wordt Haarlem een onvermijdelijke bestemming voor de kunstliefhebber en nummer 1 op de bucketlist van de cultuuromnivoor.”

Tickets zijn vanaf eind augustus online te koop. De link naar de gezamenlijke website staat dan ook vermeld op de sites van beide musea. De tentoonstellingen in Teylers Museum en het Frans Hals Museum maken deel uit van Haarlem Cultuurstad 2018, een jaar vol kunst en cultuur waarin ook de Toneelschuur vijftig jaar bestaat en de Stadsschouwburg Haarlem het honderdjarig bestaan viert.

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie