Buurt wil niet meer praten met gemeente Bloemendaal

Terrein Marinehospitaal. Foto Margot Klompmaker

Margot Klompmaker
overveen

Omwonenden van het Marinehospitaalterrein willen niet langer met de gemeente Bloemendaal praten. Ze zijn zeer ontevreden over de gang van zaken rond de ontwikkeling van het terrein, laten zij weten.

Deze opstelling staat haaks op de positieve geluiden een paar weken geleden in de commissie grondgebied waar de invulling van het terrein is besproken.

Maar ook toen al hadden omwonenden, verenigd in de Klankbordgroep Marinehospitaalterrein, kritiek. Uiteindelijk is die kritiek aanleiding voor de groep om voorlopig niet langer met de gemeente samen te werken.

Allereerst is de buurt bang dat alle jaren van meedenken en meepraten voor niets zijn geweest. De onderhandelingen tussen de gemeente en ontwikkelaar AM over de aankoop van het terrein verlopen zeer moeizaam. Als de koop afketst blijft de gemeente met het stuk grond zitten en gebeurt er weer jaren niets.

Ook is er de vrees dat er te veel woningen op het terrein komen. Daardoor zal de toch al grote parkeerproblematiek in dit stukje Overveen alleen maar groter worden.

Verder is de buurt absoluut niet blij met de nieuwbouwplannen van ontwikkelaar Hillgate bij de Van Wijk-garage, die naast het Marinehospitaalterrein (MHT) ligt. Volgens de bewoners zijn de plannen afschuwelijk en doen ze afbreuk aan die van het MHT.

De klankbordgroep vindt het bovendien frustrerend dat van de vele inhoudelijke adviezen die de groep in november heeft uitgebracht totaal niets in de uiteindelijke plannen is verwerkt, aldus de bewoners.

Volgens de gemeente is er niets aan de hand. ,,Het klopt dat we nog steeds in onderhandeling zijn met AM”, aldus een woordvoerster. ,,Over de parkeerproblemen en de adviezen van de klankbordgroep is gesproken in de commissie en de raad. Die heeft een afweging gemaakt.”

Donderdag 13 maart is er een verkiezingsdebat in het Kennemer Lyceum in Overveen, aanvang 20 uur.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.