Nieuwe auto laat zich niet stelen in Nieuw-Vennep

Een elektronische autosleutel, die niet in het contact hoeft.

© Foto ANP

1 / 2
Internetredactie
Nieuw-Vennep

Het was twee overvallers zondagochtend bijna gelukt om een nieuwe auto te stelen in Nieuw-Vennep. Met een mes overvielen ze twee mannen die een ritje in de wagen gingen maken en zetten ze hen uit de auto. Alleen het voertuig reed niet meer verder, omdat de elektronische sleutel nog in de zak van de eigenaar zat.

De twee overvallers sloegen toe om 11.30 uur, meldt de politie. Op deze zondagochtend stonden twee mannen in de Lucas Bolstraat de nieuwe auto te bewonderen en wilden ze net een ritje gaan maken, toen er twee mannen aan kwamen lopen.

Mes

Nietsvermoedend deden de slachtoffers een raampje open. Met een mes bedreigden de dieven vervolgens de eigenaar, die net achter het stuur zat. Ze trokken zijn deur open en zetten hem zijn auto uit. Daarbij ontstond een worsteling, waarbij het slachtoffer gewond raakte aan zijn wang.

De bijrijder werd gestompt en moest ook de auto uit.

Motor

De twee overvallers gingen vervolgens in de auto zitten en reden weg. Dat leek te lukken. Alleen toen de afstand tussen de auto en de sleutel in de zak van de eigenaar groter werd, vertikte de wagen het om verder te rijden. De motor sloeg af.

De daders stapten uit en renden weg. De politie zocht hen, maar zonder resultaat. Daarom vraagt de politie getuigen zich te melden.

De twee slachtoffers zijn nagekeken door ambulancemedewerkers. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.