Hacker bij provincie partner statenlid PVV

Kees van der Malen
haarlem

De hacker die vorige maand inbrak in de interne website van de provincie Noord-Holland is de partner van een statenlid van de PVV. De man is inmiddels door zijn eigen werkgever, hij was als ict'er werkzaam bij de Sociale verzekeringsbank, ontslagen. Dit heeft PVV-fractieleider Hero Brinkman woensdag bevestigd tegen deze krant.

Commissaris van de koningin Johan Remkes maakte eerder bekend dat van het hacken aangifte is gedaan. Volgens Remkes ging het hier niet om een klokkenluider, maar om iemand die zich schuldig maakte aan een strafbare handeling. Brinkman beschuldigt Remkes hier van kwade trouw. Volgens de PVV'er heeft de provincie de werkgever van de hacker onder druk gezet hem te ontslaan.De kwestie is voor Brinkman beladen. Hij openbaarde vorige maand in een tv-uitzending dat het interne infomatiesysteem van de provincie lek was.

Brinkman meent dat de provincie bewust actie onderneemt tegen de partner van zijn collega. Hij beroept zich hierbij op afspraken ,,Ik heb de provincie steeds geïnformeerd wat ik deed. Zij waren volledig op de hoogte.''

Lees meer in de krant van donderdag 27 oktober

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.