Burgemeester Haarlem wil best economische zaken doen

Burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem. Foto ANP

Fokke Zaagsma
Haarlem

Burgemeester Bernt Schneiders (PvdA) is beschikbaar voor een portefeuille in het nieuwe college van burgemeester en wethouders, zo laat hij weten.

Hij opteert voor economische zaken want die portefeuille is het minst politiek gevoelig. Ook biedt de burgemeester aan om Schalkwijk onder zijn beheer te nemen.

Elke wethouder in Haarlem krijgt een eigen wijk waarvoor hij verantwoordelijk is. Schneiders is al in Schalkwijk bezig in het kader van de top-25 aanpak van jonge criminelen. Dat werpt zijn vruchten af. Hij ziet voor zichzelf een 'aanjaagfunctie' weggelegd. ,,Ik heb de ambitie om de schouders onder Schalkwijk te zetten. Er moet daar veel gebeuren.''

De burgemeester is aan zijn tweede termijn van zes jaar bezig en liet bij zijn herbenoeming anderhalf jaar geleden weten dat hij niet zijn hele termijn zou uitzitten. Hij wil nu zijn ambtstermijn volmaken omdat hij het erg naar zijn zin heeft in Haarlem.

D66, dat de onderhandelingen voor het nieuwe college doet, is blij met het aanbod van Schneiders, zegt Maaike Pippel. ,,We nemen het mee in de coalitieonderhandelingen.''

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.