'School doet er alles aan'

Sjaak Smakman
haarlemmermeer’

Inderdaad, beaamt een leerkracht van de Schweitzerschool, ook hier speelt het probleem dat er altijd ouders zijn die tóch gewoon hun auto nóg dichterbij willen parkeren en voor de stoep kiezen.

En haar school doet er van alles aan: er wordt aandacht aan besteed in de nieuwsbrieven en op ouderavonden, er zijn briefjes onder de ruitenwissers van de foutparkeerders gestopt en de school heeft zelf de wijkagent gevraagd om te komen controleren en ouders aan te spreken. De laatste tijd gebeurt dat tijdens de tien minuten van het brengen en halen en dat heeft volgens haar ook effect. Maar het is net als bij veel andere scholen een voortdurende strijd: als de aandacht even verslapt, wordt er meteen weer op de stoep geparkeerd.

Misschien moet je inderdaad maar gewoon eens boetes gaan uitdelen, beaamt ze. De Graaf zou dat in elk geval graag zien, laat hij de gemeenteraad weten. Alles beter in elk geval dan de oplossing die de gemeente nu heeft gekozen: het stukje stoep bij de flat aan de Hammerskjöldstraat waar de auto’s het meest op de stoep worden gezet maar opofferen voor een paar parkeerplaatsen. Dat is in zijn ogen ,,toegeven aan het de terreur van een klein stelletje verkeershufters ten koste van overheidsgeld dat door u en mij wordt opgehoest.’

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.