Gemengde gevoelens VVC ondanks knappe zege

Rinus van der Lugt
Zaandam

,,Van te voren teken ik voor zo’n uitslag”, aldus VVC-trainer Rini van Roon. ,,Maar nu kijk ik toch met gemengde gevoelens op dit duel terug.”

Natuurlijk was de 2-3 zege bij het sterke Hellas Sport uit Zaandam een knappe prestatie van VVC uit Nieuw-Vennep, maar nadat de bezoekers vlak na de wissel op 0-3 waren gekomen, deden de twee tegendoelpunten behoorlijk veel pijn.

,,Als het 0-3 was gebleven dan weet ik zeker dat wij de volgende ronde hadden bereikt”, analyseerde Van Roon. ,,Nu krijgen wij komende zaterdag nog een zware dobber.”

Omdat Van Roon pasgeleden Hellas Sport had zien spelen, had hij zijn strijdplan helemaal op deze tegenstander afgestemd. ,,Ik ben van de week keihard geweest”, aldus de oefenmeester. ,,Het waren allemaal eilandjes geworden, waardoor het voetbal van de laatste weken een stuk minder was.”

Verdedigend

Enigszins tegen de gewoonte van Van Roon in had hij zijn spelers een verdedigende strategie mee gegeven. ,,Bij balverlies op eigen helft terugzakken en snel counteren”, was het devies.

Dit spel bleek de spelers wel te liggen, want na drie minuten had Ruben Guda de 0-1 al in de touwen liggen. Toen topscorer Menno Martens de 0-2 binnen kopte, leek er geen vuiltje aan de lucht. ,,Probeer snel de 0-3 te maken”, hield Van Roon zijn spelers voor. ,,Dan is de wedstrijd gespeeld.”

Aan deze opdracht werd snel voldaan, want binnen vijf minuten kogelde Martens de 0-3 in de touwen. Het duel was echter niet gespeeld, want de thuisploeg wist er nog een eindsprint uit te persen: 2-3.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen