Rockopera Made in Heaven krijgt vorm, maar kan nog hulp gebruiken

Nino van der Stoop

Nino van der Stoop© Archieffoto

Leontien van Engelen
Haarlem

De rockopera Made in Heaven van Nino van der Stoop en zijn band The Cloakes krijgt vorm. Het is de bedoeling dat de rockopera in maart in première gaat, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Er is bijvoorbeeld nog geld nodig. Via de site voordekunst.nl hoopt de jonge Haarlemmer de laatste benodigde financiën rond te kunnen krijgen.

Made in Haven is een rockopera waar Nino aan begon te schrijven met zijn goede vriend Wessel Mantel. Die overleed in 2015 aan de ziekte van Duchenne. Nino - die zelf lijdt aan de spierziekte limb-girdle - besloot de rockopera af te maken en formeerde dit jaar via audities een band. Met Willem-Jan Hoekstra richtte hij in mei van dit jaar de Stichting Mantelproducties op, die als doel heeft het maken van muziektheater voor jongeren en alle muziekliefhebbers. Made in Heaven moet de eerste productie worden, maar er is geld nodig voor bijvoorbeeld licht en geluid. Via verschillende fondsen is al een aardig bedrag toegezegd, maar wie een donatie wil doen aan het project vindt meer informatie op www.voordekunst.nl/projecten/5851-made-in-heaven-1 .

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.