Bouwer weer aan de slag in Brinkmann

De verbouwing van het Brinkmanncomplex is weer volop gaande. Archieffoto

Henk Geist
Haarlem

De verbouwing van het Brinkmanncomplex aan de Grote Markt is weer hervat, na het stilleggen wegens een betalingsachterstand. En er is meer goed nieuws te melden. Er is een nieuwe huurder.

De betalingsachterstand was voor De Nijs reden om vorige week de verbouwing stil te leggen. De aannemer oefende het zogeheten retentierecht uit, een drukmiddel om Lips tot betaling te dwingen. Het winkelcomplex wordt in opdracht van Lips verbouwd tot een aantal grotere winkelruimtes, waarbij ook de passage verdwijnt.

,,De problemen met de aannemer zijn de wereld uit’’, reageert Paul John de Jong namens Lips Capital Groep, ,,dat had ik vorige week ook voorspeld.’’ Op de vraag of Lips kan garanderen dat de verbouwing van het winkelcomplex ook wordt afgemaakt wil hij geen antwoord geven.

Wel heeft hij goed nieuws te melden, namelijk dat er een kandidaat is gevonden voor de winkelruimte die boekhandel Plantage Coebergh aan de Barteljorisstraat heeft moeten verlaten. Wie dat is wordt eind mei bekend gemaakt, als ook de nieuwe Sissy Boy in het Brinkmanngedeelte aan de Barteljorisstraat de deuren opent. In het Brinkmanncomplex is tot nu toe één nieuwe winkelruimte opgeleverd en in gebruik genomen door parfumerieketen Douglas.

Sissy Boy

Bij Sissy Boy wordt opgelucht gereageerd op de hervatting van de verbouw. Deze modeketen wil hier een spectaculaire winkel openen. ,,Dat wordt een hele gave winkel, het is voor ons een prestige project, waarin wij veel investeren’’, zegt directeur Victor van Nieuwenhuizen, die vorige week onaangenaam werd verrast door de bouwstop. De nieuwe winkel moet eind mei de deuren openen, deze planning komt vooralsnog niet in gevaar, zo verwacht Van Nieuwenhuizen. ,,We gaan nu vol gas door en hebben vertrouwen in de goede afloop.’’

De Lips Capital Groep verkeert in moeilijke omstandigheden onder meer vanwege het persoonlijke faillissement van eigenaar Roger Lips. Hij moet de cel in omdat hij de curator weigert informatie te verschaffen, maar het is onduidelijk waar Lips nu verblijft. Volgens De Jong raakt dit faillissement het Brinkmanncomplex niet, omdat het in een aparte bv is ondergebracht.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.