Zandvoort 88ste in lijst strandprijzen

Richard Stekelenburg
Haarlem

Het goedkoopste flesje water koop je níet aan het strand van Zandvoort. Het goedkoopste flesje zonnebrandcrème trouwens ook niet. Voor het goedkoopste water moet je naar het strand van Palolem Beach, Goa in India.

Daar kost water omgerekend gemiddeld 20 eurocent, in Zandvoort 1,85 euro. De goedkoopste zonnebrandcrème vind je aan Cua Dai Beach, Hoi An in Vietnam, waar het omgerekend 1,78 euro kost. In Zandvoort: 9,25 euro.

Het zijn een paar van intrigerende gegevens die reisorganisatie TravelBird op een rijtje heeft gezet over prijzen aan 250 verschillende stranden over de hele wereld.

In de lijst staan dertien Nederlandse stranden, waaronder die van Zandvoort, Bloemendaal en IJmuiden. Gekeken is steeds naar de gemiddelde prijs voor een flesje zonnebrandcrème (factor 30, 100 ml), een flesje water (50 cl), flesje bier (33 cl) een ijsje en een lunch.

Als je de prijzen van die producten bij elkaar optelt, rolt daar vanzelf een ranglijst uit.

Van duur naar goedkoop staat IJmuiden aan Zee daarin op de 71ste plek (totaalprijs: 34,95 euro), Zandvoort op de 88ste (33,99 euro), en Bloemendaal aan Zee op de 98ste stek 33,09 euro. Bloemendaal is daarmee de op twee na (Noordwijk en Renesse) goedkoopste van de Nederlandse stranden.

Het duurste strand is volgens de lijst van TravelBird la Plaga de Maui, Tahiti. Daar kost zo’n heel pakketje toch al gauw 53,24 euro. En dan moet je er eerst nog heen ook.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.