Provocerend kunstwerk 'Vrouw in balans' te koop

Het kunstwerk van Frans Ouwerkerk moet minstens vijftienhonderd euro opleveren. De opbrengst gaat naar de voedselbank. Foto: martien de bock

Wessel Mekking
hoofddorp

Voor minder dan vijftienhonderd euro verkoopt Frans Ouwerkerk haar niet. De Hoofddorpse kunstenaar heeft zijn kunstwerk ’Vrouw in balans’ te koop gezet.

Het op Marktplaats zetten van de gouden dame met kunstpenis op haar hand is voor Ouwerkerk vooral een manier om zijn werk te laten zien en te delen. Hij biedt haar ook bewust aan onder het kopje ’kerst’. Zo trekt hij de meeste bezoekers, weet Ouwerkerk. ,,Mariabeeld in goud’’, zo luidt zijn beschrijving bij het kunstwerk. ,,Ik heb zelf niks met kerst’’, benadrukt Ouwerkerk.

Hij moet ook even nadenken als hem wordt gevraagd hoeveel hij minstens wil hebben voor het kunstwerk. Vijftienhonderd euro en de opbrengst gaat rechtstreeks naar de voedselbank. ,,Geld boeit mij niet, dat geeft alleen maar gedoe. Maar ik geef mijn werk niet voor niks weg’’, aldus de Hoofddorper. En de voedselbank kan het immers goed gebruiken.

Het kunstwerk staat sinds 19 september boven de deur van de woning van de Ouwerkerkjes aan de J. C. Beetslaan. Nee, de man des huizes is het nog steeds niet zat, zijn vrouw Karin trouwens ook niet. Ze krijgen nog steeds reacties van dorpsgenoten op de wc-pot met gouden dame, vertelt Ouwerkerk.

Wie 1.500 euro of meer over heeft voor ’Vrouw in balans’, kan mailen naar info@fransouwerkerk.com.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.