Opening tentoonstelling Teylers Museum door Prinses Margriet

Openingshandeling tentoonstelling 'Hollandse meesters uit New York'in Teylers Museum door Prinses Margriet. Foto Michel van Bergen

Leontien van Engelen
haarlem

(update fotoalbum) Prinses Margriet was dinsdagmiddag te gast in Teylers Museum om de expositie ’Hollandse meesters uit New York - De collectie Clement C. Moore’ te openen.

Zij deed dat door met museumdirecteur Marjan Scharloo symbolisch een tekening van Gerrit Battem te onthullen, een winterlandschap met windmolen en oude gebouwen. De gekleurde tekening is één van de topstukken uit de collectie van de New Yorkse verzamelaar Clement C. Moore die vijftig van zijn tekeningen voor deze expositie in bruikleen heeft gegeven, allemaal vervaardigd door grote meesters als Rembrandt, Hendrick Avercamp en Adriaen van Ostade. Voor even - om precies te zijn tot en met 12 mei - zijn ze weer terug in hun land van herkomst. De expositie is tot stand gekomen met steun van de Netherland-America Foundation waarvan Prinses Margriet en meester Pieter van Vollenhoven beschermpaar zijn.

Meer nieuws uit Haarlem

Net binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.