Jongeren trappen en slaan Connexxion-handhavers

Saskia Knegtering
Haarlem

Mishael Lopes Cardozo wandelt over de Gedempte Oude Gracht en ziet een grote groep mensen kijken naar tien jongeren die inslaan en trappen op vier handhavers van Connexxion. De Haarlemse zwaardvechter besluit niet als de rest toe te kijken maar grijpt in.

De handhavers staan opgesteld bij de bushalte aan het Verwulft om te controleren op zwartrijden. Als ze een zwartrijder te pakken krijgen, richt een voorbijkomende groep jongeren zich op de Connexxion-mensen.

Mishaël: ,,Ik zag dat ze grote moeite hadden de groep onder controle te houden en enkele handhavers kregen flinke klappen. Ik heb niet veel gedaan behalve de jongens op afstand houden terwijl de verdachte geboeid werd. Net toen het echt uit de hand dreigde te lopen arriveerde de back-up. Ik geef zelf trainingen aan beveiligers en politie.

De handhavers deden hun best, maar meer training is geen overbodige luxe. Ik vind het erg jammer dat er totaal geen respons was van het toekijkende publiek.'' De 15-jarige arrestant werd meegenomen naar het bureau.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.