Hoofddorps Dik Tromplein wordt Máxima Oranjeplein

Gezelligheid op het Burgemeester Van Stamplein in 2014.

Wessel Mekking
hoofddorp

Het Dik Tromplein wordt speciaal voor Koningsdag omgedoopt tot Máxima Oranjeplein. Met live-optredens van artiesten, een kinderplein, horeca en dansvoorstellingen is het dit jaar het middelpunt van de feestelijkheden in Hoofddorp.

Oranjevereniging Máxima zorgt, met medewerking van een reeks andere partijen, dat het tussen 10 en 18 uur feest is op en rond het Dik Tromplein. ’s Morgens hijst burgemeester Theo Weterings de vlag, waarna massaal het Wilhelmus wordt gezongen.

De kinderen kunnen zich vermaken bij het Speelkasteel Oranje Kinderplein. Dankzij Het Speelkasteel genieten zij op Koningsdag van springkussens, poffertjes, ballonnen, ballengooien en trikebaan. Ook op andere plekken in het centrum staan springkussens.

Vanaf 15 uur klinkt op het Oranje Máximaplein het Nederlandstalige lied. Richie Loman, Samantha Beij, Hans Steiger, Jaime van Dijk en Ramon Beense - de broer van Peter - treden op. Zij zijn vooral bekend van de tv-show ’Bloed, zweet & tranen’. De optredens worden mogelijk gemaakt door Hotel De Beurs en Bar Bistro Joseph.

Op de Kruisweg is de hele dag een braderie. Ook in andere delen van het centrum is het die dag volop feest. De traditionele vrijmarkt op het Burgemeester van Stamplein begint om 8 uur.

Koningsnacht

Ook Koningsnacht kan in Hoofddorp worden gevierd, bij poppodium Duycker. Daar vermaken dj’s Thom van Riel, Calisto, Glen Alexis, Blacklight, Erik Walker, Buzzfeed tot 4 uur ’s morgens het publiek.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.