Auto te water in Spaarndam, veel ongelukken in regio

Spaarndam

- Een personenwagen is zondagmiddag te water geraakt op de Kerkweg in Spaarndam. Even voor half twee ging het mis op de Kerkweg richting Haarlem. De bestuurder gleed in een bocht rechtdoor de sloot in.

Drie personen konden op tijd uit het te water geraakte voertuig klimmen. De inzittenden werden na het ongeluk opgevangen in een nabij gelegen pand. Na controle van de hulpdiensten bleek dat niemand gewond was geraakt.

Op de wegen in en rondom Haarlem is het het afgelopen uur behoorlijk wit en glad geworden.

Verspreid over de regio raakten nogal wat auto’s in de problemen. Zo kwam rond half twee een voertuig met twee wielen in het water langs de Koning Willem-Alexanderlaan in Hoofddorp. Op de Amsterdamsevaart in Haarlem gleden rond twee uur vier voertuigen tegen elkaar.

Ook op Paros in Hoofddorp was rond die tijd een aanrijding, maar dan tussen twee personenauto’s. Om kwart over twee glibberde een auto de berm in langs de Hoofdvaart in Hoofddorp, maar kwam hij gelukkig nog net voor het water tot stilstand. Om half drie reed een auto tegen een paal op de hoek Amterdamsevaart/Nagtzaamstraat in Haarlem. Tip van de politie: ,,Pas uw snelheid aan en zorg dat u niet te dicht op voorgangers rijdt.‘’

Foto’s: Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.