Tips voor het weekeinde

Arno Bornkamp. Foto Joep Lennarts

Hans Visser
Amsterdam

Muziek

Arno Bornkamp

Amsterdam, Noorderkerk, 26 oktober, 14.00 uur.

www.noorderkerkconcerten.lSaxofonist Arno Bornkamp speelt zaterdagmiddag in de Noorderkerk Bach. ’Begeleid’ door beelden van videokunstenaar James Murray speelt hij onder meer de Chaconne uit de Tweede Partita en de tweede cellosuite, bewerkt voor sax.

Nederlands Kamerorkest

Muziekgebouw aan ’t IJ, zaterdag, 20.15 uur.

www.orkest.nl

Muziek van de hedendaagse Japanse componist Toshio Hosokawa klink zaterdag samen met vioolconcerten van Bach in het Muziekgebouw aan het ’IJ. Norman Perryman schildert synchroon met de muziek, beelden op overheadprojectoren. Hoogtepunt is het concert voor shô en orkest. De shô is een mondorgel met zeventien tongpijpjes.

Expositie

Miondriaan

Amsterdam Museum, Kalverstraat 82, dag. 10.00-17.00 uur. www.amsterdammuseum.nl

De Schilder Mondriaan woonde en werkte van 1892 tot 1912 in Amsterdam. Werk uit die vaak boeiende periode van groei is te zien in het Amsterdam Museum (Foto ANP)).

Fotografie

Huis Marseille, Keizersgracht 401. Di t/m zo 110.00-18.00 uur.

www.huismarseille.nl

Huis Marseille toont Nederlandse fotografie. Er is veel nieuw werk van Hellen van Meene en Viviane Sassen. De grachtenpanden Keizersgracht 399 en 401 zijn via drie doorgangen op verschillende verdiepingen met elkaar verbonden. In de monumentale panden, met onder andere parallelle stijlkamers.

Muziektheater

’Armide’

Muziektheater, Amsterdam, 24 27 okt. www.dno.nl

De opera ’Armide’ van Gluck is niet zo bekend als zijn andere vroeg klassieke werk, maar in de versie van de Nederlandse Opera is dit werk beslist de moeite waard.

'An old Monk'

Brakke Grond, Nes, 24, 25 okt. www.brakkegrond.nl

Acteur Josse De Pauw en musicus Kris Defoort maakten theater over jazzgrootheid Thelonious Monk, geestige, ontroerende en grootse theatersolo over ouder worden en de sleur van het leven steeds weer ontspringen.

Theater

Sonneveldprijs

Klein Bellevue, Amsterdam, Leidsekade 90. t/m za. www.theaterbellevue.nl

Het Amsterdams Kleinkunstfestival presenteert deze week tot en met zaterdag de voorronden voor de Wim Sonneveldprijs. Elke avond korte optredens van nieuw talent.

Lunchtheater

Palonizaal Bellevue, Amsterdam, Leidsekade 90. Dag. (niet op za en ma).www.theaterbellevue.nl

De Bellevue Lunchtheater voorstellingen duren maximaal een uur. Ze worden vanaf 12.30 uur gespeeld en zijn van de hand van jonge Nederlandse schrijvers. Een initiatief uit de tijd van toneelgroep Centrum.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.