Wild met kerst gewild in Haarlemmermeer

Richard Walraven
Hoofddorp

Claus Event Center heeft verschillende kerstarrangementen waarvoor nog gereserveerd kan worden. In het Storehouse Restaurant wordt op eerste en tweede kerstdag een kerstdiner gehouden. Hertenbiefstuk, kalkoenfilet en lamsrack staan op het menu. Aan de kleintjes is ook gedacht, zij kunnen smullen van een kalkoenspies, hamburgertjes en biefstukjes.

,,Op de 25ste is er nog plaats voor ongeveer 130 personen en op de 26ste voor 77 personen’’, aldus salesmanager Mats Heuzen. De kosten zijn 69,95 euro voor volwassenen en 39,95 euro voor kinderen tot twaalf jaar, inclusief drankjes.

Bij Papa’s Beach House kan op eerste en tweede kerstdag genoten worden van het Papa’s Christmas Dinner, waar ook de hertenbiefstuk te vinden is. Verder staat er zwaardvis en een portobelloburger met truffelmayonaise op het menu. Het kindermenu is hetzelfde als die van Storehouse. Voor dit diner kan nog gereserveerd worden. ,,Het restaurant zit in principe vol, maar wij nemen nog reserveringen aan. Dan plaatsen wij stoelen en tafels bij’’, vertelt Heuzen. ,,Er kan telefonisch of online gereserveerd worden. Verder zijn er nog plaatsen beschikbaar in de zaal Key West. De andere zalen zitten vol.’’ Voor dit diner betaal je 59,95 en 29,95 voor de kids.

Restaurant Long Island aan de Toolenburgse Plas heeft speciaal voor kerst een diner samengesteld. Deze kost 56,50 euro per persoon. Gekookte eendham, kreeftensoep en kabeljauwfilet zijn een van de hoofdgerechten. ,,Ook voor de kids hebben we een kerstmenu gemaakt’’, vertelt Jojanneke Schepel van de bediening. ,,Voor de echte kleintjes zijn er hamburgertjes en voor de kinderen vanaf zes jaar hebben we een verkleinde versie van het gewone menu. Er kan niet meer gereserveerd worden, we zitten al twee weken vol!’’ In de Hoofdvaartkerk is een vijfgangendiner samengesteld van 49,50 euro per persoon. Op dit menu staan onder andere wildbouillon, eendenborst en kalfshaas.

’Iets anders’

Volgens ambachtelijke slager Peter Snel willen de mensen met kerst eens iets anders eten dan het gebruikelijke. ,,Dit is het uitgelezen moment om dat te doen’’, aldus Peter.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.