Toneel 13 t/m 20 april

Leontien van Engelen

woensdag 13 aprilEn Nou Ik! Tragikomische voorstelling van Keesen & Co. Twee vrouwen die alles hebben, voelen zich toch te kort gedaan door het leven dat niet alleen uit hoogtepunten bestaat. 20.00 u. Toneelschuur, Haarlem.

donderdag 14 aprilHet bezoek van de oude dame Toneelgroep De Wijze Kater uit Haarlem speelt een tragikomedie uit 1954 van de Zwitser Friedrich Dürrenmatt. In het vredige, maar straatarme Güllen wordt de rust behoorlijk verstoord als de beroemde miljardaire Claire Zachanassian het stadje bezoekt. Alle hoop is op haar gevestigd.20.30 u. De Egelantier, Gasthuisvest 47, Haarlem.

Baal Theater Antigone speelt een stuk van de Duitse dichter, toneelschrijver en literatuurcriticus Bertolt Brecht (1898-1956) over een jongeman die zich letterlijk losrukt van de moraal van zijn tijd en de burgerlijkheid te lijf gaat. 20.30 u. Toneelschuur, Haarlem.

vrijdag 15 aprilRelacheToneelvoorstelling in de serie van Discordia over oponthoudt, stilte, over wat er is als het er niet is, over afwezigheid en leegte tussen de beelden. 20.00 u. Toneelschuur, Haarlem.

In Wankel Evenwicht In dit stuk van Edward Albee spelen Nettie Blanken en Porgy Franssen een op elkaar uitgekeken echtpaar. Ze redden het samen allemaal net, maar door alle onverwachte gasten wordt hun wankele evenwicht grondig verstoord.20.15 u. Schouwburg De Meerse, Hoofddorp.

zaterdag 16 aprilRelacheZie vrijdag. 20.00 u. Toneelschuur, Haarlem.

Zorg dat jet erbij komt Nieuwe voorstelling van Toneelgroep De Aanloop uit Hoofddorp, een vereniging voor verstandelijk gehandicapten.20.15 u. Schouwburg De Meerse, Hoofddorp.

UittochtFirma Rieks Swarte verbeeldt het verhaal van de beroemde Franse schrijfster van Russisch-Joodse afkomst Irène Némirovsky die in 1942 werd weggevoerd. Wachtend op haar lot schreef ze haar angst en vrees van zich af.21.00 u. Schouwburg De Meerse, Hoofddorp.

zondag 17 aprilZorg dat jet erbij komtZie zaterdag.14.30 u. Schouwburg De Meerse, Hoofddorp.

Spaanse RuitersToneelgroep Genesius met een ontroerende en verrassende tragedie over de georganiseerde wraak van drie vrouwen tegen één man. 15.00 en 20.00 u. Toneelschuur, Haarlem.

woensdag 20 aprilWat is het nu Voorstelling die een reis maakt door de snel veranderende wereld om ons heen. Met Theo d’Or- en Colombina-winnares Lineke Rijxman.20.00 u. Toneelschuur, Haarlem.

De Kus Huub Stapel en Carine Crutzen in een nieuwe tragikomedie van Ger Thijs. Twee dolende zielen treffen elkaar en besluiten hun tocht gezamenlijk voort te zetten.20.15 u. Schouwburg De Meerse, Hoofddorp. appen, velen kopen bloemen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.