Vijftien aanhoudingen voor ontvoering dressuurpaard Vijfhuizen

Politie bij gevonden aan Mient een busje, donderdagavond. Foto Michel van Bergen

Fokke Zaagsma
Vijfhuizen

De politie heeft donderdagavond vijftien mensen aangehouden vanwege de ontvoering van een paard in Vijfhuizen. Dat meldt de politie vrijdag.

Het dier is inmiddels weer terecht. Het paard is Vingino, een duur dressuurpaard, meldt ruiter Tommie Visser op zijn Facebook-pagina.

Hij rijdt met het paard op Olympisch niveau en beschuldigt de mede-eigenares ervan een groep mannen te hebben gestuurd om het dier te stelen na een conflict over een eventuele verkoop.

Het dier zou met ’veel geweld’ uit zijn stal zijn gehaald. Ook zou personeel van Visser zijn mishandeld met een ketting.

De politie kan dat niet bevestigen. ,,Er is sprake van tegenstrijdige belangen. De een beschuldigt de ander. Bewijs het dan maar eens, we moeten dit goed onderzoeken."

Beide partijen zouden aangifte tegen elkaar hebben gedaan. De politie kon dit ook nog niet beamen.

Agenten troffen het paard aan in een trailer niet ver van de stallen. ,,Het dier is in beslag genomen en staat op een niet nader te noemen plek", aldus de zegsman.

Luc Schelstraete, de advocaat van Visser, stelt op de hippische website horses.nl dat donderdagavond een ’knokploeg’ van een man of tien Vingino kwam stelen.

Zij zouden de vader van Visser en een stalmedewerkster hebben mishandeld. De mede-eigenares zou de mannen hebben gestuurd. Zij stelt op haar beurt dat de vader van Tommie Visser op haar heeft geschoten, toen zij ’gewoon haar paard kwam ophalen’. Maar voor een schietpartij zijn geen bewijzen gevonden, aldus de politiewoordvoerder.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.