Tonny

Paul van der Kooij

De website van Tonny van Wijhe vertelt al aardig het verhaal. Hoe de Hoofddorper spontaan begon aan wat de novelle ’Uitstap’ werd. Net als zijn hoofdpersoon eigenlijk. Die liet zich - tegen diens natuur in - leiden door ’de spontane impuls op pad te gaan’!

En zie: Tonny wist zijn eerste boek tijdig af te ronden voor de presentatie van deze zaterdag. Zo werd deze week een doos met honderd exemplaren thuisbezorgd en op de foto gezet voor site en sociale media. De schrijver spreekt er de hoop bij uit dat het ’populaire kinderen zullen blijken en dat ze als warme broodjes over de toonbank zullen gaan’.

Want ja, wie wil nu niet - samen met de hoofdpersoon - ontdekken waarnaar hij op zoek is, waarom en hoe?

Op de behoorlijk uitgebreide website staat ook een fragment waarin de hoofdpersoon verdronk. Niet in een fjord, niet in de fontein waarin hij net was gesprongen, maar ’in de mooiste ogen die hij ooit had gezien’.

Het is een ’mooi verhaal’, laat Marjo van recensieblog De Leestafel weten. En omdat dat verhaal ’goed geschreven’ is, is die benieuwd wat de schrijver nog meer in petto heeft’

Maar goed: wat deel je als journalist met zo’n debutant? Dat hij durft, ook door al voor de presentatie van nummer één te melden dat hij inmiddels is begonnen met de opvolger?

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.