Terreur vanuit motorwereld treft Choppershow in Hoogwoud

Sjaak Kalverboer van de Weyver met drie leden van de Roques met hun motoren die in het Paasweekeinde ook te zien zullen zijn in het sportcentrum.© Theo Groot

Jacob van der Meulen
Amsterdam

Sporthal de Weyver in Hoogwoud buigt voor terreur vanuit de motorwereld. De recent gehouden Choppershow was de laatste uit een lange traditie, heeft eigenaar Sjaak Kalverboer maandag aan de rechtbank laten weten.

MC Rogues uit Opmeer hield afgelopen Pasen de 27ste aflevering van de Choppershow die traditioneel een internationaal motorpubliek trekt naar sporthal de Weyver.

(Lees hier: Taps belasten Haarlemse Hells Angels-vrouw)

De afgelopen jaren werden de sporthal en de eigenaar persoonlijk getroffen door brandstichtingen en aanslagen met vuurwapens.

Het Haarlemse chapter van de Hells Angels wordt daar door het openbaar ministerie verantwoordelijk voor geacht. Momenteel loopt in Amsterdam een proces tegen een aantal verdachten.

Tijdens de zitting waar de vrouw van de ex-president van Hells Angels Haarlem terecht stond, werd een bewogen slachtofferverklaring van Kalverboer voorgelezen door de rechtbank.

Daarin wordt geschetst dat de eigenaar en zijn familie de afgelopen jaren vanwege de terreur door een hel zijn gegaan.

,,Ik weet niet wie hier achter zit, maar ik heb mijn leven verloren. Dit was de laatste motorshow, want ik wil geen problemen meer. Het is jammer want daarmee gaat de kans verloren om de motorwereld de positieve aandacht te geven die ze juist nu nodig heeft.’’

Het gemeentebestuur van Opmeer verklaarde niet te zullen wijken voor terreur. Kalverboer: ,,Wie ben ik dan om nee te zeggen. Inmiddels zit mijn vrouw ziek thuis en is mijn dochter uit angst het huis uit. De schade die ik door alles heb opgelopen bedraagt tussen de 30.000 en 40.000 euro.’’

De vrouw die voor medepleging van de brandstichting terecht staat, ontkent elke betrokkenheid.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.