Barbie

Richard Walraven

Barbie komt naar Burgerveen. De echte Barbie wel te verstaan, niet de ordinaire (namaak)blondine uit Den Haag die zich realityster noemt. Een grote Barbiepoppenbeurs.

Ik stel me daar veel roze bij voor. En hordes vrouwen van middelbare leeftijd, die zich even willen onderdompelen in de tijd waarin zij onbekommerd met poppen speelden. Dat een enkeling daar misschien een beetje in is doorgeslagen kan me wel bekoren. Misschien leuk om zo’n Barbie-verzamelaar te interviewen voor de krant denk ik hardop tegen organisator Sonja.

Dat schijnt niet zo eenvoudig te zijn. Die willen niet, vertelt Sonja. Niet omdat ze zich schamen, haast ze zich te zeggen. Bang voor diefstal zo blijkt. Een serieuze verzameling Barbies is grof geld waard. Tien poppen doen al snel duizend euro rekent ze voor. Dus een verzamelaar interviewen is een kansloze missie.

Zo makkelijk is een journalist echter niet uit het veld te slaan. Ik google eigenwijs op zoek naar een verzamelaar en doe meer opmerkelijke ontdekkingen. Dat veel mannen Barbies verzamelen. Een meneer uit Singapore schijnt er 6.000 verschillende te hebben. Toch zes ton handel volgens een snelle rekensom. Dan, tot mijn schrik: ook Johnny Depp schijnt Barbies te sparen. Tja, dan ga je toch anders naar Pirates of the Carribean kijken.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.