Tweede Acda-voorronde naar Peperbek

© Foto: Marcus van Dam

Peter Bruyn
HAARLEM

De Haarlemse, Nederlandstalige popfunk-formatie Peperbek heeft afgelopen zaterdag in het Patronaat de tweede voorronde van de Rob Acda Award gewonnen. Daarmee plaatste de groep zich voor de finale van dit Haarlemse concours voor aanstormend poptalent, die 6 april van het komende jaar in de grote zaal van het Patronaat plaatsvindt.

Yes Miss; No Miss werd tweede en is daarmee ‘runner up’, maar werd tevens verkozen als publieksfavoriet en maakt in beide gedaanten ook nog kans op een finaleplek. De winnaar van de Rob Acda Award mag traditiegetrouw Bevrijdingspop openen.

De jury prees Peperbek onder meer om de onweerstaanbare partysfeer die de groep neerzette: “Het lijkt wel zomer in deze zouteloze dagen met Peperbek. Een feestje dat iedereen met een bek vol peper achterlaat. 20 minuten voelde als veel te kort.” Peperbek maakt dit seizoen ook deel uit van het Haarlemse Popscene on Tour Circuit en is als zodanig maandelijks in een Haarlems café te zien.

De jaarlijkse competitie van popgroepen die vernoemd is naar de eerste programmeur van het Patronaat, vindt plaats sinds 1995 en leverde winnaars op als Tony Clifton, Mantra, The Hype en Chef’Special-voorloper FunkAbilities. De volgende, derde, voorronde van de Rob Acda vindt plaats op vrijdag 19 januari aanstaande.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.