D66 en PvdA schrijven in Haarlem samen concept-coalitieprogramma

Medewerker Internet
Haarlem

Haarlem-D66 en de PvdA gaan samen een concept-coalitieprogramma schrijven. Dat heeft D66 vanavond in een brief aan de gemeenteraad laten weten. De VVD is daarmee definitief buiten spel gezet.

Volgens D66-fractievoorzitter Maaike Pippel gaan de twee grootste partijen in Haarlem eerst een concept-coalitieprogramma schrijven waarbij het programma van D66 het uitgangspunt wordt.Vervolgens wordt dat document de basis voor de vorming van een coalitie.

Vaart maken

Volgens Maaike Pippel doet D66 er alles aan om vaart te maken met de coalitie. In de eerstvolgende raadsvergadering zal D66 rapporteren hoe het gaat.De democraten hechten eraan dat er snel een stabiele coalitie komt op basis van de inhoud van de verschillende partijprogramma`s.

Een coalitie met de VVD zit er definitief niet meer in. Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat niet. D66 zegt die wens te respecteren.De gemeenteraad ziet het liefst een coalitie met daarin D66 (9 zetels) PvdA (6), CDA (4) en Groen Links (5). De nieuwe coalitie moet in 2015 jaarlijks tien miljoen bezuinigen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.