113 van de ruim 3500 leerlingen in Zuid-Kennemerland uitgeloot

113 van de ruim 3500 leerlingen in Zuid-Kennemerland uitgeloot

Redacteur Haarlem
haarlem

In Zuid-Kennemerland zijn 113 leerlingen uitgeloot. Zij krijgen niet de school van hun eerste keuze in het voortgezet onderwijs. Voor het schooljaar 2013-2014 hebben zich ruim 3500 leerlingen aangemeld

De schoolbesturen voor Voortgezet Onderwijs in de regio Haarlem en de regievoerder namens de gemeente Haarlem, verenigd in het Convenant lokaal onderwijsbeleid, hebben vrijdagmiddag op basis van de aanmeldingen vastgesteld dat op de volgende scholen op maandag 25 maart 2013 een loting plaatsvindt:

Gymnasium Lyceum Sancta Maria

Atheneum Lyceum Sancta Maria, Eerste Christelijk Lyceum

Atheneum / Havo Lyceum Sancta Maria

Havo Eerste Christelijk Lyceum

VMBO-T Rudolf Steiner College

De directie van deze scholen zal ouders en leerlingen op maandag 25 maart 2013 na 13.00 uur informeren over de uitslag van de loting.

Uitgelote leerlingen met een VWO-advies kunnen zich inschrijven voor het Gymnasium op de volgende scholen: Felisenum, Coornhert Lyceum, Eerste Christelijk Lyceum, Mendelcollege, Ichthus Lyceum en Stedelijk Gymnasium.

Uitgelote leerlingen met een VWO-advies kunnen zich inschrijven voor het Atheneum op de volgende scholen: College Hageveld, Schoter Scholengemeenschap, Mendelcollege, Kennemer Lyceum, Vellesan College en Coornhert Lyceuym.

Uitgelote leerlingen met een HAVO-advies kunnen zich inschrijven op de volgende scholen: Schoter Scholengemeenschap, Coornhert Lyceum, Vellesan College, Ichthus Lyceum en scholen in de regio Haarlemmermeer en Bollenstreek.

Uitgelote leerlingen met een VMBO-T-advies kunnen zich inschrijven op de volgende scholen: Schoter Scholengemeenschap, Wim Gertenbach Mavo, Sterrencollege, Duin en Kruidberg Mavo, Haemstede Barger Mavo, Haarlem College, Hartenlust Mavo en Montesorri College Aerdenhout.

Vanaf maandag 25 maart tot en met donderdag 4 april 2013 zullen scholen waar nog plaats is het aantal plaatsen vermelden op hun site.

Op de sites van de scholen wordt vermeld of een extra voorlichtingsbijeenkomst wordt georganiseerd

Op vrijdag 5 april 2013 tussen 9.00 en 13.00 uur kunnen leerlingen worden aangemeld. De op naam gestelde uitlotingsbrief en adviesformulieren dienen bij aanmelding te worden meegenomen.

Vanaf 16.00 uur wordt op de sites van de scholen bekend gemaakt of een tweede loting noodzakelijk is, dan wel dat de aanmeldingen definitief zijn.

De regievoerder zal de leerlingen die vanaf vrijdag 5 april 2013 niet ingeschreven zijn - na overleg met ouders en schoolbesturen – plaatsen overeenkomstig het advies van de basisschool.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.