’Zomerscholen opzetten in Haarlemmermeer'

Wethouder John Nederstigt

Wethouder John Nederstigt

Redacteur Haarlemmermeer
haarlemmermeer

Onderwijswethouder John Nederstigt (D66) gaat met schoolbesturen in gesprek over het opzetten van zomerscholen in Haarlemmermeer.

De wethouder deed die belofte tijdens de raadsvergadering van donderdagavond. Een motie van PvdA, VVD en CDA zwengelde de discussie over de zomerscholen aan. De fracties denken dat onderwijs in de zomervakantie kinderen kan helpen onderwijsachterstanden in te lopen. Het trio had een voorstel paraat om het college te laten onderzoeken of het opzetten van zomerscholen mogelijk is.

Maar ze kregen de handen van de andere fracties niet op elkaar. Het opzetten van een zomerschool klinkt wel sympathiek, maar misschien moet het niet zoals PvdA, VVD en CDA dat willen, was donderdag de teneur. Zo was D66 niet erg enthousiast over het voorstel. Want waarom zou onderwijs in de zomer vooral voor kinderen met een leerachterstand zijn? Forza! Haarlemmermeer wilde eerst meer informatie over zomerscholen.

Nadat wethouder Nederstigt had beloofd in gesprek te gaan met schoolbesturen, besloten de drie partijen de motie niet in stemming te brengen. Die was namelijk overbodig, aldus CDA-raadslid Anneke van der Helm.

Sterrenschool Bikube in de Hoofddorpse wijk Bornholm biedt al onderwijs als de andere scholen in Haarlemmermeer vanwege de zomervakantie dicht zijn. Maar Bikube richt zich op alle doelgroepen en niet per se op kinderen met een leerachterstand, vertelt directeur Anneke Slegers. Ze juicht het toe als Haarlemmermeer meer basisscholen krijgt waar in de zomer les wordt gegeven, aangezien daar volgens haar behoefte aan is.

In Nederland neemt het aantal zomerscholen snel toe.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.