VVD Hillegom vernieuwt fractie

Sjaak Smakman
hillegom

De Hillegomse VVD komt na de verkiezingen terug met een vrijwel geheel vernieuwde fractie. De huidige fractievoorzitter Aart van Heusden en de raadsleden Cees Jongbloed en Ted van Haaster komen niet terug. Van Haaster wordt lid van het afdelingsbestuur, wat niet te combineren is met een raadslidmaatschap.

Aleid Ringelberg, die al eerder eerst raadslid en later fractievoorzitter in de periode van 2006 tot 2010, wordt lijsttrekker en keert weer volop terug in de politiek. Kort na de verkiezingen van 2010 stapte ze op als raadslid vanwege een ruzie met het toenmalige bestuur. Een jaar later trad ze op verzoek van de fractie weer toe tot de steunfractie.

Met het vertrek van het afdelingsbestuur als uitvloeisel van de kwestie rond de eerder dit jaar wegens het N208-debacle opgestapte wethouder Jan van Griensven kwam voor haar de weg vrij om weer raadslid te worden. ,,Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan’’, aldus Ringelberg. De beleidsmedewerkster op het ministerie van sociale zaken denkt zich de komende jaren vooral bezig te houden met zogeheten decentralisatie, de overheveling van zorg- en werktaken van het rijk naar de gemeenten.

Tweede op de nieuwe VVD-lijst is Wilfried de Goeij, in het dagelijks leven directeur van greenloans.nl, op de derde plaats staat politieman Igor Buijck. Het huidige raadslid Harry Buikx staat vierde op de lijst.

De lokale VVD heeft inmiddels ook een interimbestuur waarvan Frans van der Riet voorzitter is. Dat blijft aan tot in elk geval de raadsverkiezingen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.