Vennepse schouders onder metamorfose kinderboerderij

Robèrt Jezewski en Peter Bokhorst maken Nieuw-Vennep warm voor een metamorfose van Dierenvreugd.

De plek waar voor de brand de hooischuur stond en ook de nieuwe moet verrijzen.

1 / 2
Wessel Mekking
nieuw-vennep

De een is financieel directeur van een bouwbedrijf, de ander de man achter de populaire Facebookgroep ’Je bent Venneper als…’, die ruim vierduizend leden heeft. Met nog drie anderen vormen ze de herbouwcommissie.

Jezewski en Bokhorst hoorden dat niet genoeg geld beschikbaar was voor herbouw van de hooischuur, die in 2011 afbrandde. De kinderboerderij werd zelfs in haar voortbestaan bedreigd, blijkt uit hun woorden. En dat lieten de twee niet gebeuren. ,,Ik wil hier later ook nog met mijn kleinkinderen lopen’’, zegt Jezewski.

Hij had al gemerkt dat je met Facebook tegenwoordig iets teweeg kunt brengen. Zo kwam uit de groep ’Je bent Venneper als…’ al Het Venneper Feest in de Van Zantenhal voort. Via het social medium probeert hij de inwoners van het dorp warm te maken voor de metamorfose. Niet alleen door ze geld te laten doneren, maar ook door ze op te roepen de handen uit de mouwen te steken. En wie niet handig is, kan altijd nog broodjes smeren of helpen het Piet van Houtenpark, vernoemd naar de oud-beheerder van Dierenvreugd, op te ruimen.

Bokhorst denkt dat de kinderboerderij voor de metamorfose kan rekenen op de inzet van zeker veertig vrijwilligers. ,,En daar kan meer bij.’’ Als financieel directeur van PGM Bakker heeft hij een groot netwerk en wist hij menig dorpsgenoot en lokale bedrijven enthousiast te maken. ,,En iedereen doet het belangeloos.’’

Als eerste wordt een nieuwe hooischuur met kantoorruimte neergezet. De kans is groot dat die, met de hulp van leerlingen van het Herbert Vissers College, in november klaar is. ,,In Nieuw-Vennep lullen we niet, hier doen we het gewoon.’’ De participatiesamenleving, zoals het kabinet die voor ogen heeft, is hier al een feit, zegt Bokhorst met een knipoog. Ondanks de groei van het dorp is nog wel degelijk sprake van saamhorigheidsgevoel, ervaren ze.

Stichting Ons Tweede Thuis, die de kinderboerderij beheert, presenteert de plannen voor een vernieuwd Dierenvreugd binnenkort. Gedacht wordt onder meer aan nieuwe stallen, meer speeltoestellen en een terras. Bokhorst en Jezewski staan te trappelen, blijkt tijdens een wandeling over het kinderboerderijterrein. Ze wijzen op de krakkemikkige gebouwtjes en een stal die een flinke lik verf kan gebruiken. En, zo werpt Jezewski op, waarom zouden we niet zorgen voor een hert in de kinderboerderij?

Donaties zijn welkom. Meer info op www.kinderboerderijdierenvreugd.nl en https://www.facebook.com/dierenvreugd?fref=ts

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.