Chef’Special ziet buitenland wel zitten

Chef’Special ziet buitenland wel zitten. Foto: Hans de Bruijn.

Kelly van Hal

Chef’Special ziet met zijn tweede album een toekomst in het buitenland wel zitten. "We zijn bezig met een goed plan om serieus voeten aan de grond te zetten in landen als Duitsland en Frankrijk", zegt zanger Joshua Nolet tegen Novum Nieuws.

Wel staan de plannen nog in de kinderschoenen. Passing Through, de tweede plaat van de band, moet in februari uitkomen. De eerste single, Peculiar, verscheen in oktober.

Chef’Special reisde voor de opnames naar New York. Volgens Nolet is te horen dat het album niet in Nederland is opgenomen. "Die jongens uit New York hebben er echt voor gezorgd dat je aan de ene kant hoort dat wij het zijn, maar met een meer ontwikkelde en herkenbare sound." Nolet vindt dat de band op de nieuwe plaat een ’volwassener geluid’ laat horen. "De liedjes zijn beter geworden en het is inhoudelijk een betere plaat", legt de zanger uit. Wel zijn op de plaat, net als op voorganger One for the Mrs. uit 2011, verschillende muziekstijlen, als funk, rap en pop, te horen. "Het is heel dynamisch."

De band heeft naast ambities in het buitenland ook ideeën over mogelijke artiesten om mee samen te werken. "Maar wat daar precies uit gaat komen weet ik niet", zegt Nolet. Chef’Special richt zich de komende tijd op de nieuwe plaat en tournee, die in maart van start gaat. "We willen een liveshow neerzetten die mensen niet gauw vergeten."

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.