Joël Veltman schiet VV IJmuiden te hulp na inbraken

Archieffoto

Carlo Nijveen
Amsterdam/Velsen-Zuid

Ajacied Joël Veltman wil voetbalvereniging VV IJmuiden uit de brand helpen na de drie recente inbraken bij zijn voormalige club. Veltman is bereid om een wedstrijdshirt beschikbaar te stellen voor een veiling.

De Ajax-speler, die onlangs zijn debuut maakte in het Nederlands elftal, draagt VV IJmuiden nog altijd een zeer warm hart toe. Veltman speelde als jongetje - van zijn vierde tot zijn tiende - bij de club. ,,De inbraken daar zijn natuurlijk heel zuur. Erg zonde, vooral vanwege de schade’’, reageert de profvoetballer op de gebeurtenissen bij VV IJmuiden.

Veltman, geboren in Velsen, onderhoudt nog steeds contacten met ex-clubgenoten. Hij gaf afgelopen januari nog een clinic bij VV IJmuiden en moedigde het eerste elftal eind vorig jaar aan tijdens een wedstrijd tegen Stormvogels uit IJmuiden. Ook in 2012 maakte Veltman een mooi gebaar. Hij schonk toen het shirt waarin hij bij Ajax debuteerde aan VV IJmuiden.

Jurgen Bulterman van de voetbalclub uit Velsen-Zuid toont zich aangenaam verrast door de geste van Veltman. ,,Heel tof van hem. Alles wat kan bijdragen aan het vergoeden van de schade is meegenomen. De shirts waarin Joël debuteerde bij Ajax en in Oranje hangen bij ons in de kantine. Dit nieuwe gebaar waarderen wij zeer. We denken na over mogelijke acties, zoals een sponsorloop.’’

De politie probeert ondertussen nog steeds de inbreker(s) te achterhalen. Telkens werden koperen leidingen uit kleedkamers geroofd. Geschatte schade: tussen de tien- en twintigduizend euro. Politieagenten én leden van VV IJmuiden houden sinds de inbraken bij het verenigingsgebouw een extra oogje in het zeil.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.