Heemstedenaren houden betoging Laantje Alverna

De overweg blijft voorlopig dicht.

Fokke Zaagsma
Heemstede

Bewoners van de Geleerdenwijk uit Heemstede houden een betoging bij de afgesloten overgang bij het Laantje van Alverna op zaterdag 10 oktober om 11 uur.

De 'Actiegroep open overweg Alverna' wil hiermee stil staan bij de afsluiting van de spoorwegovergang bij de Leidsevaartweg. De overgang werd in de nacht van 8 op 9 oktober vorig jaar door ProRail met hekken dicht gemaakt.

Een aantal bewoners van de Geleerdenwijk maakte veelvuldig gebruik van de overgang.

,,Nu is het niet meer mogelijk: even hardlopen over het laantje, er een stukje wandelen met de kinderen, of de hond uitlaten. De fietsroute naar het gebied achter het spoor voor werk en recreatie is een stuk langer en onaantrekkelijk geworden. Kinderen die bij Rood-Wit hockeyen moeten nu via de drukke en gevaarlijke Zandvoortselaan fietsen. En dat alles terwijl de oplossing zo voor de hand lag en nog ligt: het terugplaatsen van een hek bij de spoorwegovergang waar alleen wandelaars of fietsers doorheen kunnen, zoals dat tientallen jaren zonder problemen het geval is geweest.''

De actiegroep roept alle sympathisanten op om naar de manifestatie te komen. Er zal een spandoek worden onthuld ,,waarmee wij aan het gemeentebestuur van Heemstede, die de sleutel in handen heeft om het geschil op te lossen, duidelijk willen maken dat de overgang weer open moet.'' Deelnemers kunnen iets meenemen om aan het hek te bevestigen als aandenken aan de open overweg: lapjes, teksten, bloemen. ,,Het maakt niet uit wat.''

De manifestatie is de opmaat naar de zitting van de Raad van State op donderdag 22 oktober om 10 uur. Dan behandelt de Raad het door ProRail ingestelde hoger beroep over het weer open stellen van de overgang.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.