Jong talent gezocht voor kerstproductie 'Loes en Marlie'

Paul Lips
Haarlem

Haarlemse kinderen en jongvolwassenen krijgen de kans om te schitteren in de eigentijdse bewerking van het klassieke kerstverhaal ’Scrooge’. Tot en met zondag kunnen kandidaten zich aanmelden bij Stadsschouwburg Haarlem.

Jongens tussen de 8 en 14 jaar en meisjes tussen de 9 en 17 jaar morgen zich aanmelden voor de audities, die op zaterdag 20 en zondag 21 juni worden gehouden in wijkcentrum De Ringvaart aan de Floris van Adrichemlaan.

Het gaat om de rollen van de kinderen van de werkster Yasmina en van de jonge versie van het personage ’Loes’. In totaal zijn er 32 kinderen nodig (in verband met het grote aantal voorstellingen en de dubbele bezetting).

Het verhaal is een moderne variatie op de Dickens-klassieker, geschreven door de Haarlemse cabaretière Brigitte Kaandorp. Alles draait om de Bloemendaalse dames Loes (Raymonde de Kuyper) en Marlie (Brigitte Kaandorp), en hun werkster Yasmina (Kaltoum Boufangacha), die in het verhaal afkomstig is uit Schalkwijk.

De audities komen tot stand in samenwerking met de welzijnsorganisatie Dock en het Jeugdcultuurfonds Haarlem. De geselecteerden worden gedegen voorbereid en krijgen vanaf september theaterlessen en repetities. De openbare presentatie van de geselecteerde jongerencast is op zondag 6 september tijdens het festival Schalkwijk aan Zee aan de Molenplas.

Aanmelden kan via: www.theater-haarlem.nl/auditiescrooge

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.