Wild-westachtervolging door Zwanenburg en Geuzenveld

Sander van Lubeck
ZWANENBURG

Bij een achtervolging over de A200 en in Geuzenveld heeft een 28-jarige man woensdagavond geprobeerd de politiewagen van de weg af te drukken. Hij is aangehouden voor poging tot doodslag.

Een dienstdoende agent zag op de Zwanenburgerdiijk onder het viaduct met de A9 twee voertuigen staan, waarvan één in het politiesysteem voor kwam. Als gealarmeerde collega-agenten naderen, rijden de verdachten met beide auto's hard weg richting Zwanernburg.

Daar laten ze het gesignaleerde voertuig achter en stappen over in één auto.

Na een rondje door Zwanenburg racen ze de A200 op richting Amsterdam. Dat mondt uit in een wild-westachtervolging. De bestuurder remt een aantal keer zeer krachtig bij snelheden van 180 km per uur. Daarnaast snijdt hij de politiewagen en probeert deze van de weg te drukken.

Dit zet  zich voort in Geuzenveld, maar de vluchtauto komt na een van de confrontaties met de politieauto tot stilstand.

De 28-jarige bestuurder uit Zaandijk is aangehouden voor poging tot doodslag. De 29-jarige inzittende uit Zandvoort is aangehouden omdat hij gesignaleerd staat voor witwassen en de Opiumwet.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.