Volkswagen introduceert ’elektrisch leasen’

Peter Lodewijks

Volkswagen levert de elektrische e-Up in Nederland met een bijzonder abonnement. Voor een maandbedrag vanaf 495 euro krijgt men een VW e-Up plus onderhoud, verzekering en een laadpunt.

Ook hoort er groene stroom bij voor 10.000 kilometer en drie weken gebruik van een vervangende vakantieauto. Omdat een verre vakantierit met zo’n elektrische Up erg moeilijk wordt, kan men drie weken per jaar gebruikmaken van een ruime Golf Variant. De accu van de e-Up is op te laden via een lader die gratis thuis wordt gemonteerd. Dit laadpunt geldt ook als ’hotspot’: het kan worden opengesteld voor andere e-Up abonnees.

Een belangrijk bestanddeel van het abonnement is de speciale voertuig-app. Hiermee is op elk gewenst moment op afstand via de smartphone te controleren hoeveel stroom er nog in de accu’s zit en hoever men daarmee kan rijden. Met deze app kan de auto tevens voorafgaand aan een trip voorverwarmd (ramen ontdooien) of juist gekoeld worden. Het e-Up abonnement kan besteld worden via www.volkswagen.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.