Over de top

Paul van der Kooij

Op weg naar de plek waar de wereld moet worden gewonnen voor een nieuw park tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, passeer ik een vliegende boot bij een 3D-wilde rivier vol gegil dat door merg en been gaat.

Iets verderop in RAI-hal 7 doet een dame in een glimmend pak dingen die we normaal alleen in films zien: als een wulpse juwelendief neemt ze het op tegen een woud laserstralen, gefascineerd gevolgd door mannelijke bezoekers van de Euro Attractions Show.

In de stand daar naast doet een grote man met een kleine basketbal iets kermisachtigs.

Om een lang verhaal kort te maken: in de verte blijkt een adviesbureau te huizen op het gebied van attracties, dochter van de Canadese firma die moest aantonen dat er een markt is voor het park. Voor ik het weet, loopt een dame van dat bureau met me op.

We passeren Maja de bij en houden halt bij dames in korte, fluorescerende broekjes die iets met aerobics en water hebben. En ja hoor, daar tegenover is een stand met een grote polderkaart aan de wand.

De tafel toont hoe Park21 eruit kan gaan zien en op een tv begint net de film waarin vliegmaatschappij 21st century een leuk jong gezin zo’n beetje het park invliegt, waar van alles te beleven valt. ,,Is het niet een beetje over de top?’’, willen de makers nog weten. ,,Nee hoor’’, hoor ik mezelf zeggen.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.