Beslissing onteigening Concourslaan Hoofddorp weer uitgesteld

Bart Boele
Hoofddorp

Een beslissing over de onteigening van twee winkelpanden aan de Concourslaan in Hoofddorp is opnieuw uitgesteld.

De gemeenteraad kreeg deze week van B en W één dag voor de eerder uitgestelde vergadering een grote hoeveelheid nieuw materiaal over de voorgestelde onteigening van Concourslaan 53 en 55 in het Hoofddorpse centrum.

Daarin staan ook allerlei bedragen en aanbiedingen aan de betrokken eigenaren van de twee panden. Die wil de gemeenteraad niet in openbaarheid bespreken maar in beslotenheid.

Omdat zich vijf insprekers hadden gemeld voor de sessie van donderdagavond, besloot de raad dat zij hun zegje deze avond wel konden doen. Een van hen is Petra Huijdink die als huurster van het pand Tuinweg 34 ook onteigend dreigt te worden.

Haar pand is net als de twee aan de Concourslaan nodig voor een nieuwbouwplan van ontwikkelaar Kennemerland. Huijder verklaarde in zes jaar tijd vier rechtszaken aan haar broek te hebben gekregen en al die tijd de ontwikkelaar nog nooit heeft ontmoet.

De advocaten van de panden aan de Concourslaan 53 en 55 benadrukten dat hun cliënten samen een eigen plan hebben gemaakt dat zelfstandig kan worden ontwikkeld, maar ook kan worden geïntegreerd in het plan van Kennemerland. Ze willen het zelfs samen met die projectontwikkelaar realiseren.

De advocaat van edelsmid Khemai, een van de pandeigenaren, stelde dat deze alles wil doen om tot een oplossing te komen. Probleem is alleen dat Kennemerland op geen enkele vraag of verzoek antwoord geeft. ,,Ik doe een beroep op de gemeenteraad: zorg dat het in orde komt. Niet via onteigening, maar via overleg.’’

Khemai en zijn buurman Bakker hebben steeds gesteld dat er niet met hen is onderhandeld over aankoop van hun panden. Ontwikkelaar Kennemerland heeft één bod uitgebracht. De gemeente heeft dat bod later herhaald. Meer is er niet gebeurd.

Het bod dat op een van de panden werd uitgebracht is volgens SRH-raadslid Rinus Beusenberg 300.000 euro. Hij heeft B en W gevraagd of zij ook vinden dat zo’n bedrag niet in verhouding staat tot de waarde van het woon-winkelpand.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.