Vier jonkies in gemeenteraad van Hillegom

Sjaak Smakman
Hillegom

Met de installatie van Anne de Jong en Jan van Rijn donderdag als nieuwe wethouders is de gemeenteraad van Hillegom flink verjongd.

In de fractie van de lokale partij BBH zijn op hun plaatsen twee twintigers aangeschoven: de 21-jarige Dieuwertje Boonstra en de 24-jarige Jeroen Nederpelt. Daarmee heeft Hillegom nu vier ‘jonkies’ in de raad. De jongste is de 19-jarige Anouk Dijkshoorn, die bij de raadsverkiezingen in maart met voorkeurstemmen voor Bloeiend Hillegom aantrad. Ze verdrong daarmee haar vader Maarten, die een plek hoger op de lijst stond. Die zit sinds donderdag overigens toch in de gemeenteraad, als tijdelijke vervanger van Ria Heemskerk die nog aan het herstellen is van ziekte. Dijkshoorn is voorlopig voor vier maanden benoemd.

Mike Roelofs (27) was de afgelopen raadsperiode de enige twintiger in de raad. Hij kwam in 2015 in de plaats van Ton Slobbe en werd in maart herkozen.

Het CDA kreeg eveneens twee nieuwe raadsleden omdat Fred van Trigt en Karin Hoekstra wethouder zijn geworden: Jeanne Ruigrok en Ada Noort.

Ruigrok was ook in de vorige periode raadslid en is in de nieuwe CDA-fractie de enige met raadservaring. Behalve Noord zijn ook de de twee andere CDA’ers Cees Langeveld en Jan Zwaan nieuw in de raad. Zwaan was in de afgelopen raadsperiode wel burgerraadslid.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.