Gemeente verbaasd over kritiek café-eigenaren

Arthur de Mijttenaere

De gemeente Haarlem is verbaasd dat cafébazen Michel Castenmiller en Bianca van Schagen, van het Wapen van Bloemendaal aan de Kinderhuisvest, kritiek hebben op de herinrichting van de weg. ,,Er zijn volop mogelijkheden tot inspraak geweest, ze hebben echter nooit op de plannen gereageerd’’, zegt een woordvoerder.

In de krant van woensdag uitten de uitbaters van het ’Wapen’ kritiek op de herinrichting voor hun deur. Op dit moment ligt de Kinderhuisvest op de schop en de contouren van de nieuwe wegindeling zijn al duidelijk zichtbaar.

De eigenaren van het Wapen van Bloemendaal vinden het fietspad te smal. Bovendien ontbreken op de grens van fietspad en trottoir straks opstaande randen, waardoor fietsers vaak over de stoep zullen rijden. Het is een zeer druk fietspad bij het Wapen van Bloemendaal waarover fietsers vaak, tegen de verkeersregels in, in beide richtingen rijden. Op de stoep bevindt zich ook een smal terras.

De gemeente bevestigt dat er, ter hoogte van de Zijlbrug tegenover het Wapen van Bloemendaal, een zogeheten plateau komt. Dit definitieve ontwerp zonder opstaande randen tussen voetpad, fietspad en rijbaan is in juli van het vorige jaar vastgesteld.

De inspraak heeft zes weken geduurd, van begin april tot half mei 2016. Er was ook een inspraakavond en alle reacties zijn verwerkt in het definitieve ontwerp. ,,De café-eigenaren, van de Witte Zwaan en het Wapen van Bloemendaal, hebben geen inspraakreactie gestuurd’’, aldus de gemeentelijke woordvoerder.

Breedte

De woordvoerder vervolgt dat de breedte van het fietspad hetzelfde blijft. Om duidelijkheid voor de weggebruikers te scheppen, worden er voor het fietspad en het voetpad verschillende materialen gebruikt, zoals asfalt en klinkers.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.