Beeldengroep Krijger in Oude Baaf

Deel van de beeldengroep© Foto Holland Media Combinatie

Leontien van Engelen
Haarlem

Hij exposeerde al eerder in de Vishal, nu laat kunstenaar Mathieu Klomp tot en met 18 mei zijn bijzonder beeldengroep Krijger (ontvanger) zien in de Grote of St.-Bavokerk in Haarlem.

Klomp werkt met plastic folie dat hij met een schildersföhn smelt en vervolgens boetseert. De beelden tonen groepen mensen die op verschillende manieren met elkaar een interactie aangaan. Was het tijdens de tentoonstelling in de Vishal al een bijzonder gezicht, in de Oude Baaf doet het helemaal surrealistisch aan, zeker als gegil van bezoekers in attracties van de kermis doordringt tot in de kerk.

De beeldengroep intrigeert en nodigt de kijker uit tot nadenken over wat er nou precies te zien is. Wat het verhaal achter de zwarte en lichtgekleurde beelden is, laat de kunstenaar bewust in het midden. ,,Het is aan de bezoeker om de bedenken wat voor verhaal er aan de beelden vast zit en wie bij wie hoort’’, zei Klomp in een eerder interview in deze krant.

De Grote of St.-Bavokerk is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur. Toegang 2,50 euro (volwassenen) en 1,25 euro (kinderen vanaf 12 jaar).

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.